Document

Átjárás a SZÉP kártya zsebek között

szép card img


Béren kívüli juttatás népszerű formája a SZÉP kártya. A covid járvány alatt sok pénz halmozódott föl a munkavállalók kártyáján, jelen információk szerint mintegy 160 milliárd forint. Mivel nem volt lehetőség pl. a szabadidő alszámlán lévő összeg elköltése, a kormány úgy döntött, hogy átmenetileg eltörlik a különféle alszámlákat, ez azt jelenti, hogy a rendelet értelmében például a szabadidő zsebből is lehet étkezési célra költeni és fordítva.
A rendelet segíti a munkavállalókat, de lehetőséget nyújt a kereskedelmi forgalom élénkítésére is.

A Kormány 178/2021. (IV. 15.) Korm. rendelete a Széchenyi Pihenő Kártya kibocsátásának és felhasználásának szabályairól szóló 76/2018. (IV. 20.) Korm. rendelet módosításáról.

A személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény 80. § d) pontjában kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 15. cikk (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a Kormány a következőket rendeli el:

1. § A Széchenyi Pihenő Kártya kibocsátásának és felhasználásának szabályairól szóló 76/2018. (IV. 20.) Korm. rendelet a következő 22. §-sal egészül ki: „22. § 2021. december 31-ig az Szja tv. 71. § (1) bekezdése alapján béren kívüli juttatásként az egyes alszámlákra utalt Széchenyi Pihenő Kártya juttatást a szolgáltató a Széchenyi Pihenő Kártya elfogadói szerződésétől eltérően az 5. § (1) bekezdése szerinti eredeti alszámlánál meghatározott tevékenységi körébe tartozó szolgáltatás ellenértékének megfizetésére egy másik alszámlán lévő egyenleget is elfogadhatja, valamint a kártyabirtokos az egyes alszámlákon lévő pénzeszközt a 3. § (2) bekezdésétől eltérően az 5. § (1) bekezdése szerinti másik alszámlánál meghatározott szolgáltatás ellenértékének megfizetésére is – ide nem értve a szolgáltatás közvetítését – felhasználhatja.” 2. § Ez a rendelet a kihirdetését követő 10. napon lép hatályba.”

Ezen könnyítés 2021. december 31-ig lesz érvényben.

TOVÁBBI HÍREK

KAPCSOLAT

map icon

H-1034 Budapest, Tímár utca 20. 4.em