Melyek a legjobb elektronikus fizetési módok a hazai vállalkozások számára?

Hazánkban nem csak a vásárlói igények miatt, hanem törvényi szabályozás alapján is elengedhetetlen az elektronikus fizetési lehetőség megteremtése a legtöbb vállalkozás számára.

Azon vállalkozások, akik online pénztárgépet használnak nem választhatnak: számukra kötelező az elektronikus fizetési mód fenntartása. Az online kereskedelem elképzelhetetlen elektronikus fizetési megoldások nélkül.

A vásárlói szokások is ugyanebbe az irányba mutatnak: a minél biztonságosabb és kényelmesebb pénzügyi szolgáltatások felé. A gyakorlatban ez a bankkártyák és egyre inkább a mobiltárcák elfogadásának igényét jelentik. Akár online felületen egy virtuális terminál formájában, akár a boltban vagy futárnál fizikailag megfogható POS készülékként; a bankkártyás fizetési lehetőség elvárásként jelenik meg minden vállalkozás felé.

A Novopayment következő cikkében kifejtjük, hogy milyen online fizetési megoldások lehetnek a legjobbak a hazai vállalkozások számára!


Elektronikus fizetési módok Magyarországon: egyre népszerűbb az online kártyás fizetés


A vásárlói szokások átalakulása és a jogi környezet változása miatt egyre többen választották a készpénzmentes fizetési megoldásokat hazánkban is. A meglévő trendre ráerősített a koronavírus-járvány, ami alatt a vásárlók előnyben részesítették az érintésmentes fizetési lehetőségeket azokban az üzletekben is, ahol korábban jellemzően készpénzt használtak. 

Hazánkban minden évben megfigyelhető az e-kereskedelem növekedése, és ezt csak tovább fokozták a koronavírus által teremtett új körülmények, mint például a hagyományos boltokat érintő korlátozások. A személyes találkozások számának csökkenésével természetessé vált az internetes vásárlás, ahol a fizetések fele készpénzmentesen történik. Még ha az utánvétes fizetési megoldások továbbra is népszerűek, ilyen esetben is egyre többen választják a kártyás fizetést a futár megérkezésekor.

Jól látszik ebből, hogy a vásárlók hajlandósága és bizalma az elektronikus fizetési módok iránt egyre csak nő, és ezekhez az elvárásokhoz minden hazai vállalkozásnak tudnia kell alkalmazkodni, bármekkora üzletről is legyen szó. A korábban tapasztalt bizalmatlanságokat az elektronikus fizetési megoldások iránt felülírta a koronavírus, és rengeteg vásárló átszokott az olyan érintésmentes tranzakciókra, mint például az online kártyás fizetés.


Elektronikus fizetési módok: melyeket érdemes alkalmaznia egy hazai vállalkozásnak?

A magyar üzletek és szolgáltatók jelentős részénél a készpénzforgalom még nem váltható ki teljesen. Amíg egy hagyományos üzletben a bankkártya-elfogadás az egyetlen valós alternatíva, addig egy webshop több megoldás közül is választhat.

  1. Bolti bankkártya-elfogadás
  2. Utánvétes fizetés POS terminállal
  3. Banki átutalás
  4. Online fizetés bankkártyával

Mindegyik fizetési megoldásnak megvannak a maga előnyei, amiket több tényező is befolyásolhat. Ezeknél a legfontosabb szempontok vállalkozásunk célpiacának igényei: minden fogyasztó számára más-más fizetési mód lehet kényelmes vagy bizalomkeltő. Minél több elektronikus fizetési módot tudunk beépíteni egy vállalkozásba, annál több vásárló igényének tudunk eleget tenni. Ismert fizetési szolgáltatókkal még jobban igazolhatjuk a vállalkozásunk hitelességét.

Bolti bankkártya elfogadás

Ha a vállalkozás rendelkezik hagyományos üzlettel vagy saját átvételi ponttal, akkor az elektronikus fizetési lehetőség biztosítása ott is szükséges. Ugyan a szabályozás nem tér ki arra, hogy ezt technikailag hogyan kell megvalósítani, de az egyedüli kényelmes és bizalomépítő megoldás a kártyás fizetési lehetőség biztosítása egy POS terminállal.

Utánvétes fizetés POS terminállal

Ilyen esetben csakis a csomag átvételekor fog fizetni a vevő, akár kártyával is, mivel a legtöbb futárcég ma már biztosítja a kártyás fizetés lehetőségét POS terminálon keresztül. A vásárlók általában bizalmatlanság miatt választják ezt a fizetési módot. Így le tudják ellenőrizni a csomag állapotát és csak azután fizetnek, miután mindent rendben találtak.

Népszerűsége miatt gyakorlatilag elkerülhetetlen a webshopok számára, még ha több kockázatot is jelent egy hazai vállalkozás számára az esetlegesen át nem vett csomagok vagy későn leadott lemondások miatt.

Banki átutalás

Ilyenkor már rendelkezik annyi bizalommal a vásárló, hogy előre kifizesse a megrendelt áru értékét. Akár internet bank, akár applikáción keresztül is kezdeményezheti az utalást a webshop által megadott bankszámla számra. Így ezzel az elektronikus fizetési móddal továbbra sem kell elsétálnia egy bankfiókba.

Hazai vállalkozások számára azért is elfogadható, mert nincsenek plusz közvetítői költségek, viszont csak az összeg jóváírástól kezdve lehet feladni a csomagot. 

Online fizetés bankkártyával

A jelenleg legmodernebb, legbiztonságosabb és leggyorsabb elektronikus fizetési mód. A vásárlók számára nagy előny, hogy rövidebb az átfutási ideje, mint a banki átutalás. Egyszerű és hatékony, valamint a kártyatársaságok biztosítékainak köszönhetően minőségbiztosítási előnyei is vannak.

Egy hazai vállalkozásnak több mindenre kell figyelnie, amikor ezt az elektronikus fizetési módot kínálja a fogyasztóinak:

  • minél több bankkártya típus használatát tegye lehetővé a webshopjában
  • biztonságosan kezelje az adatokat
  • megfelelően, de ne túl bonyolultan működjön az ügyfélhitelesítés
  • megbízható fizetési oldalakat alkalmazzon
  • egyszerűen kezelje a teljes, vagy részleges visszatérítéseket


Elektronikus fizetési módok a Novopayment által: online fizetés kártyával, egyszerűen

A Novopayment könnyen integrálható és kezelhető online fizetési módokat kínál minden hazai és nemzetközi vállalkozás számára, a cég méretétől függetlenül. Európa legnagyobb fizetési szolgáltatóival dolgozunk együtt, azon felül, hogy biztosítjuk a legnépszerűbb kártyamárkák elfogadását (MasterCard, Maestro, Visa, VPAY, UnionPay, JCB, Diners/Discover, Amex) az új technológiák használatát és garantáljuk, mint ApplePay, GooglePay.

Saját és partnereink elektronikus fizetési módjait nem csak külön-külön, hanem kombinálva is tudjuk alkalmazni webshopjának rendszerében. Így minden típusú hazai vállalkozás számára saját, egyedi csomagot tudunk összeállítani, ami leginkább megfelel az igényeinek.

Előre megírt „pluginokkal” támogatjuk a legelterjedtebb webáruház rendszereket, így a tényleges integráció akár pár óra alatt is megtörténhet, és máris fogadhatja ügyfelei kártyás fizetéseit, több mint 90 pénznemben. Elektronikus fizetési módjaink megbízhatóságát a legkorszerűbb cybertechnikai megoldásokkal garantáljuk, így vállalkozásának és ügyfeleinek adatai a legelső pillanattól kezdve teljes biztonságban vannak.


A Novopayment elektronikus fizetési módjai minden vállalkozás számára megkönnyítik az online bankkártyás fizetést. Kérje ajánlatunkat virtuális és fizikai POS termináljainkról, megtaláljuk vállalkozása számára a megfelelő megoldást. 


További cikkeink

A bankkártya leolvasó működése - Minden, amit egy POS terminál működéséről tudni érdemes!

A bankkártya leolvasó működése - Minden, amit egy POS terminál működéséről tudni érdemes!

Bővebben
Melyek a legjobb elektronikus fizetési módok a hazai vállalkozások számára?

Melyek a legjobb elektronikus fizetési módok a hazai vállalkozások számára?

Bővebben
A bankkártya elfogadás költségei - Mennyibe kerül fenntartani egy POS terminált?

A bankkártya elfogadás költségei - Mennyibe kerül fenntartani egy POS terminált?

Bővebben