Internetes vásárlás biztosítása webshopodban: az online fizetés előnyei

Webshopként ma már alapfeltétele a működésednek, hogy biztosítsd az internetes vásárlás lehetőségét a vevőidnek.

A jó hír az, hogy az online tranzakciók előnyeit a vállalkozásod is kihasználhatja.

A Novopayment következő blogbejegyzésében kifejtjük, hogy a megfelelő e-kereskedelmi fizetési rendszerrel hogyan tudod magas színvonalon kiszolgálni a webáruházad ügyfeleit!


A vevőid szeretik kihasználni az internetes vásárlás előnyeit – A webshopodnak is alkalmazkodni kell ehhez

Az internetes vásárlás előnyei egyértelműek a vásárlók szemszögéből. Nem véletlen, hogy Magyarországon évek óta egyre inkább háttérbe szorulnak a készpénzes fizetések. 

Ez a trend a járvány alatt és a koronavírust követő években még inkább megugrott, mivel mind a vásárlóknak, mind a vállalkozóknak alkalmazkodniuk kellett az új biztonsági előírásokhoz. Ennek eredményeként pedig az a bizalmatlanság is megszűnt sok vevő részéről, ami eddig óva intette őket az internetes vásárlástól és a bankkártya adataik megadásától.

Ehhez a növekvő trendhez pedig a Te webshopodnak is alkalmazkodnia kell. A jó hír persze az, hogy az internetes vásárlás előnyeit nem csak a vásárlóid, hanem a vállalkozásod is ki tudja használni. Minél több fizetési módot tudsz kínálni a webáruházadban, annál több vevőt tudsz majd potenciálisan elérni.


Az internetes vásárlás előnyei a vásárlóid szemszögéből

 • Internetes vásárlás bárhol, bármikor. Bárhol is tartózkodnak vásárlóid, belföldön és külföldön egyaránt adhatnak le új megrendeléseket. Ráadásul a webshopok nem „zárnak be”, bármikor le lehet adni új feldolgozandó rendelést.
 • Idő- és pénzspórolás. Mivel nem kell külön elutazniuk a boltodig, nem kell parkolóhelyet keresni, sorban állni, így rengeteg időt takaríthatnak meg a vásárlóid. Ráadásul könnyebb a vevőidnek megtalálni az olcsóbb vagy akciós ajánlatokat és összehasonlítani a különböző termékek árát.
 • Átláthatóbb választék. Egy helyen összehasonlíthatják a termékeid jellemzőit, és átláthatják a teljes termékpalettádat pár kattintással.
 • Személyre szabott internetes vásárlás. A vásárlási élmény gyorsaságához és praktikusságához az is hozzájárul, hogy az előzmények alapján releváns ajánlatokat is kaphatnak Tőled vevőid. Akár újra is megrendelhetik az előző vásárlási kosarukat anélkül, hogy külön-külön kéne berakni minden egyes terméket.


Az internetes vásárlás előnyei a webshopod szemszögéből

 • Internetes vásárlás 24/7. A hagyományos üzletek csak bizonyos ideig maradnak nyitva, Tőled viszont bármikor rendelhetnek a vásárlóid, így folyamatosan számíthatsz új online fizetésekre.
 • Automatizált fizetési műveletek. A 24/7 működést azt is elősegíti, hogy több műveletet is automatizálhatsz a webshopodon belül. Az online fizetésen kívül ez lehet visszáru vagy rárendelés is. Így a saját készletedet is jobban átláthatod.
 • Szélesebb vevőkör. Potenciálisan bárhonnan szert tehetsz új vevőkre, amivel nem csak az eladásaidat növelheted, de a márkádat is építheted.
 • Hasznos vásárlási adatok. Rengeteg adatvezérelt döntést hozhatsz meg a webshopod működésével kapcsolatban látogatottsági adatok és fizetési trendek alapján. Így még inkább megismerheted a vevőidet, és személyre szabott vásárlási élményt is kínálhatsz nekik. Így ösztönözheted őket, hogy újból és újból Nálad fizessenek a konkurencia helyett.


Így használhatod ki az internetes vásárlás előnyeit a Novopayment szakértő csapatával

A Novopayment, a készpénzmentes fizetések szakértője több módon is meg tudja könnyíteni a webshopokban az internetes vásárlás beállítását. Segítünk Neked abban, hogy színvonalas, könnyen kezelhető, és biztonságos fizetési lehetőségeket tudj kínálni a vevőidnek!

 • Egyszerű és gyors integráció. Így már pár órán belül beállíthatók az online fizetési módok a webáruházadban.
 • Automatizált internetes vásárlási műveletek. Nem csak az online kártyás fizetések, de a visszáru, a rárendelés, és egyéb fizetési műveletek is automatizálhatók a webshopodban a JSON API-n keresztül.
 • Internetes vásárlás 92 különböző pénznemben, visszatérítés 23 különböző pénznemben. Minél több bankkártya típust tudsz elfogadni online, annál több vásárlót érhetsz el belföldön és külföldön egyaránt.
 • DCC visszatérítés. Az internetes vásárlás előnyei webshopodnak: pozitív jutalék! Ha sok a külföldi vevőd, akkor különösen jól járhatsz a Novopayment készpénzmentes fizetési szakértőivel. Bármikor, amikor saját pénznemükben fizetnek a webshopodban a külföldi vásárlóid, azzal máris plusz pénz jár Neked. Volt olyan ügyfelünk, aki így nullázta le a havi költségeit, de arra is volt példa, hogy mi utaltunk Neki többletet!
 • Tokenizálás az egyszerűbb internetes vásárlás érdekében. A vásárlók lementhetik a bankkártya adataikat, így legközelebb nem kell újból mindent külön-külön beírniuk.
 • LinkPayment. E-mailben küldött fizetési link (vagy QR kód) generálása, amire kattintva a vásárlód egyszerűen és gyorsan fizethet.
 • Biztonságos internetes vásárlás. Vevőid számára mindig prioritás, mondhatni alapelvárás is egyben. A Novopayment a legszigorúbb cyberbiztonsági megoldásokkal védi meg a vevőid adatait. 
 • Rugalmas jóváírás internetes vásárlásokból. Úgy, ahogy a leginkább megfelel a vállalkozásodnak: aktív számla és pénznem szerint is.
 • Novopayment rugalmas Back Office rendszer. Minden egyes tranzakció lekövethető, visszakereshető. Az adatok felhasználhatók riportálásra (letölthető excel vagy csv fájlok). Lehetőséged lesz részletes és teljes visszatérítések kezelésére is.
 • Ingyenes webshop pluginek. Shoprenter, UNAS, PrestaShop, SAP Commerce, Magento, Opencart, ePages, SalesForce, WooCommerce, Odoo, AceShop, Oxid, Gambio, Shopware, Shopgate, Rent-a-Shop, YourShop és még további megoldások. Keresd kollégáinkat további lehetőségekért!


A Novopayment készpénzmentes fizetés szakértőivel a Te webshopod is kihozhatja a legtöbbet az internetes vásárlás előnyeiből!

Kérj tőlünk egyedi árajánlatot, és segítünk Neked beállítani azokat a megoldásokat, amik a leginkább megfelelnek a webáruházadnak!

További cikkeink

Online vásárlás bankkártyával, biztonságosan

Online vásárlás bankkártyával, biztonságosan

Bővebben
Bankkártyás fizetés webáruházban - Emeld vállalkozásod a következő szintre!

Bankkártyás fizetés webáruházban - Emeld vállalkozásod a következő szintre!

Bővebben
Melyik a legolcsóbb POS terminál?

Melyik a legolcsóbb POS terminál?

Bővebben