Online vásárlás bankkártyával, biztonságosan

Hogyan védheted meg a saját és a vevőid adatait?

Az online vásárlás bankkártyával olyan gyors és kényelmes fizetési lehetőséget teremtett meg, aminek hála szinte földrajzi határoktól függetlenül működtethetjük webáruházunkat. A zavartalan működtetéshez és a visszatérő vásárlók szerzéséhez azonban elengedhetetlen, hogy a biztonságra is megfelelő hangsúlyt helyezzünk az online vásárlásnál.


A Novopayment következő blogbejegyzésében kifejtjük, hogy hogyan védheted meg a saját és a vevőid adatait!


A biztonságos online bankkártyás vásárlás jelentősége

Az online bankkártyás vásárlások aránya Magyarországon is évről évre növekedett. Erre egyértelműen ráerősített a koronavírus járvány is, de a trend azóta sem változott meg. A vásárlók megszokták az online kártyás fizetésekkel járó kényelmet és gyorsaságot. Éppen ezért egyetlen egy webáruház sem engedheti meg magának, hogy ne legyen megfelelően beállítva ez a fizetési lehetőség.

Ez persze nem jelenti azt, hogy ne kellene elegendő hangsúlyt fektetni a biztonságos online vásárlásra, sőt. A technológia fejlődésével egyúttal sajnos a kiberfenyegetések aránya is megnövekedett. 2023-ban továbbra is a legnagyobb kockázatok közé tartozik a kiberbűnözés. A csalók egyre kreatívabb módon próbálják megszerezni az online vásárlók és a webáruházak személyes és pénzügyi adatait.


Online vásárlás biztonságosan, bankkártyával: mire figyelj webáruházként?

A vevők sokszor találkozhatnak „hamis” webshopok hirdetéseivel is, amik gyanúsan olcsó áron kínálnak népszerű márkás termékeket. Ilyen esetben sem az online vásárlás bankkártyával, sem az utánfizetés nem vezethet jó eredményhez, hiszen a legjobb esetben is csak valami kacatot kap helyette a vevő, és közel sem azt a minőséget, amit elvárt a megrendelésétől. Rosszabb esetben csak szimplán viszik a pénzt és a felhasználók adatait.

Ha sikeres e-kereskedelmi tevékenységet szeretnél végezni, akkor nem csak a megfelelő kiberbiztonsági lépésekről kell gondoskodnod. A webáruház felépítésével és megjelenésével is bizalmat kell kommunikálnod minden potenciális vásárlód felé. Még a gyanúja se merülhet fel annak, hogy nem vagy megbízható forrás, különben könnyen veszíthetsz vevőket.  


3 tipp a Novopayment készpénzmentes fizetési szakértőitől, hogy biztonságos benyomást keltsen a webshopod online bankkártyás vásárlásnál

Egy webshop sikere több tényezőn is múlhat. Az viszont fix, hogy ha potenciális vevőid nem ítélik biztonságosnak az online vásárlást bankkártyával, akkor nem fogsz sokra jutni visszatérő vásárlók és jó hírnév nélkül.

Itt van 3 fontos szempont, ami minden megbízható webshopnál alapkelléknek számít:

1. Szánj időt a webáruházad „rólunk” részére!

A bizalom megszerzése is az első lépéssel kezdődik. Az új látogatókat meg kell győznöd a webáruházad hitelességéről. Az első biztonságosan elintézett online bankkártyás vásárlás után már könnyebb dolgod lesz, de odáig el is kell jutnod.


Ahhoz, hogy a webshopod hiteles benyomást keltsen, megfelelő figyelmet kell szánnod minden szöveges tartalomra is. Ennek az egyik legfontosabb része a „Rólunk” rész, ahol bemutathatod a cégedet. Ne vedd félvállról ezt a leírást, hiszen ezzel is azt kommunikálhatod potenciális vevőid felé, hogy igenis létezel, rendelkezel székhellyel. Ügyelj a megfogalmazásra is, hiszen a helyesírási hibák és a „furcsa”, magyartalan megfogalmazások tipikus jelei a csaló weboldalaknak. 


2. Ne legyen komplikált utánad nézni!

Minden esetben tüntesd fel a céged teljes nevét, a székhelyedet, valamint az adó- és cégjegyzékszámot, és a csomagküldésre jogosító nyilvántartási számot is. Így az új látogatók még könnyebben leellenőrizhetik céged létjogosultságát, és könnyebben megtalálhatnak a térképes keresőben is, ahol képek alapján láthatják majd, hogy valódi, megbízható vállalkozással van dolguk. 


Erre természetesen az is rásegít, ha már van több pozitív vásárlói visszajelzésed is, amit fel tudsz tüntetni akár a weboldaladon is.


Sok online vásárló úgy is szeret gondoskodni az online bankkártyás vásárlások biztonságáról, hogy előtte rákeresnek az oldalad nevére a domain.hu keresővel. Ebből már könnyen kiderülhet, hogy ki és mikor regisztrálta az oldalt.


3. Ne becsüld alá az ÁSZF megfogalmazását!

Nincsen azzal semmi baj, ha sablont használsz alapként az általános szerződési feltételek megfogalmazásához, de itt is ügyelj a magyaros megfogalmazásra és a helyesírási hibák elkerülésére. Semmiképp nem hiányozhat a webshopot működtető cég neve a leírásból.


Az ügyfélszolgálatod és a céged elérhetőségeit is tüntesd fel rendesen! Ha például telefonon vagy fizikai úton nem elérhető a céged, az is gyanús benyomást kelthet a potenciális vásárlóidban, akik így nem feltétlen fogják biztonságosnak ítélni az online bankkártyás vásárlást a webáruházadban. 


Biztonságos online vásárlás bankkártyával – Webáruházad megbízható partnere a Novopayment

Online vásárlás bankkártyával biztonságosan a Novopayment segítségével! A megjelenésed és az online kommunikációd csak az érme egyik oldala, akármennyire fontos az is.


Szerencsére ezt a terhet könnyen levehetik a válladról a Novopayment készpénzmentes fizetés szakértői. Már rengeteg vállalkozásnak segítettünk a biztonságos online bankkártyás fizetések beállításában.


Miért éri meg Neked ránk bízni az online vásárlások biztonságát?

  • Szigorú kiberbiztonság. Az online bankkártyás vásárláshoz tartozó adatok a webshopodban az első pillanattól kezdve biztonságban vannak. A Novopaymentnél csakis a legszigorúbb biztonsági előírásoknak megfelelő megoldásokat alkalmazzuk az online kártyás fizetések beállításánál. 
  • Rugalmas Back Office, automata csalásfelismerő rendszerrel. Az online vásárlás biztonságához az is hozzájárul, hogy a Novopayment partnereinek rendszerén keresztül minden egyes tranzakciót könnyen tudsz majd követni. Letölthetsz Excel és csv fájlokat riportok elkészítéséhez, valamint szükség esetén részleges és teljes visszatérítéseket is könnyen kezelhetsz. 
  • Európa legnagyobb online fizetési szolgáltatóival dolgozunk együtt. A megbízhatóságot garantálni tudjuk. Több mint 90 különböző pénznemben fogadhatod online vásárlóid kártyás fizetéseit.
  • Gyors integráció. Akár pár órán belül is megoldható a biztonságos online bankkártyás vásárlások beállítása.
  • Ingyenes, használatra kész pluginek. A legelterjedtebb webshop rendszerekhez: WooCommerce, Odoo, AceShop, Oxid, Gambio, Shopware, Shopgate, Rent-a-Shop, YourShop, PrestaShop, SAP Commerce, Magento, Opencart, Shoprenter, UNAS, ePages, SalesForce…


Lépj velünk kapcsolatba akár ma és kérj egyedi árajánlatot a Novopayment szakértő csapatától!


További cikkeink

Melyek a legjobb elektronikus fizetési módok a hazai vállalkozások számára?

Melyek a legjobb elektronikus fizetési módok a hazai vállalkozások számára?

Bővebben
Minden, amit tudnod kell a bankközi jutalékról – Interchange díj és Interchange++  árazási modell

Minden, amit tudnod kell a bankközi jutalékról – Interchange díj és Interchange++ árazási modell

Bővebben
Bankkártya terminál szalag választás: melyik típust érdemes választani POS készülékedhez?

Bankkártya terminál szalag választás: melyik típust érdemes választani POS készülékedhez?

Bővebben