NFC fizetés beállítása a mobiltelefonodon: készpénzmentes fizetések elfogadása

Ahogy egyre inkább háttérbe szorulnak a készpénzes tranzakciók, annál inkább terjednek az NFC fizetések.

Ha nem szeretnél emiatt vevőket veszíteni, a Te vállalkozásodnak is érdemes alkalmazkodnia ehhez a trendhez. De mit is takar pontosan ez a technológia? A Novopayment következő blogbejegyzésében végigvesszük, hogy hogyan zajlik az NFC fizetés beállítása, hogy akár telefonnal, akár POS terminállal fogadhasd a vevőid kártyás vagy digitális tárcás fizetéseit!


Mi az az NFC fizetés?

Az érintésmentes NFC fizetési technológia (angolul Near Field Communication) lehetővé teszi, hogy rövid hatótávon belül, rádióhullámokon keresztül, vezeték nélküli adatátvitel jöhessen létre két készülék között.

Ez teszi lehetővé az olyan készpénzmentes tranzakciókat, mint például:

 • bankkártya elfogadása POS terminállal
 • okostelefonos fizetés (digitális tárca) elfogadása POS terminállal
 • bankkártya elfogadása mobiltelefonnal
 • okostelefonos fizetés (digitális tárca) elfogadása mobiltelefonnal (NFC fizetés és SoftPOS alkalmazás kombináltan)
 • okosórás fizetés elfogadása POS terminállal
 • okosórás fizetés elfogadása mobiltelefonnal (NFC fizetés és SoftPOS alkalmazás kombináltan)

Lényegében az NFC technológiának köszönhetően ugyanúgy elvégezhető egy érintésmentes fizetés mobiltelefonnal, mintha fizikai kártyával rendeznénk a vásárlást.


NFC fizetés mobiltelefonnal, okosórával: tegyél szert még több vevőre!

Az NFC fizetés mobiltelefonnal rendkívül kényelmes lehetőség a hagyományos bankkártyás fizetés mellett. Nehéz lenne olyan embert találni, aki az okostelefonja nélkül menne bárhova, főleg, ha még a bankkártyáját se kell így elővennie, ha bármit szeretne vásárolni.

Már csak ezért is fontos, hogy az ilyen potenciális vevőknek is biztosíts arra lehetőséget, hogy Nálad akár okostelefonjukkal, akár okosórájukkal vásárolhassanak.

A kényelem mellett sokan biztonsági okokból fizetnek a mobiljukon lévő digitális tárcával. Az NFC fizetés minden esetben gyors, akár mobiltelefonnal, okosórával, vagy bankkártyával történik, de a fizikai kártyával sajnos könnyebben vissza tudnak élni az illetéktelen személyek.

Virtuális bankkártyával történő fizetésnél viszont minden esetben azonosítania kell magát a felhasználónak (kóddal, ujjlenyomat leolvasással, arcfelismeréssel), így még ha el is veszíti valaki a telefonját, így is szinte lehetetlen lesz másnak hozzáférnie. Sőt, a digitális tárcák nem is tárolják a bankkártya adatokat: minden tranzakciónál egy titkosított változatot alkalmaznak.  


Az NFC fizetés beállítása mobiltelefonon: Androidos és Iphone (iOS) készülékek

Ahhoz, hogy végbemehessen az NFC fizetés mobiltelefonnal, mindkét eszköznek NFC-kompatibilisnek kell lennie a tranzakció során.

Az NFC fizetés beállítása nem egy komplikált folyamat, mivel ma már a legtöbb Androidos és Iphone telefonon alapfunkciónak számít, bár pár régebbi modellnél előfordulhat, hogy nem elérhető ez a funkció. 

 • Vevőként: Alapfeltétele az NFC fizetésnek, hogy rendelkezzél virtuális tárcával a telefonodon. Ez lehet Google Wallet vagy Apple Pay, Revolut kártya, vagy akár banki alkalmazás. Androidos telefon esetén külön be kell kapcsolni az NFC funkciót a legörgethető menüből (ugyanott, ahol a zseblámpa, QR kód leolvasás, és Wi-Fi ikonok is megtalálhatók) vagy a beállítások között. Iphone esetén még be se kell külön kapcsolni ezt a funkciót, elég, ha a bankkártyád már rögzítve van az Apple Pay alkalmazásban. 
 • Kereskedőként: Az NFC fizetés beállítása telefonon ugyanígy zajlik, de ha a vevőid fizetéseit szeretnéd fogadni, akkor SoftPOS alkalmazásra lesz szükséged, aminek köszönhetően bankkártya terminálként használhatod az okostelefonodat. Persze használhatsz NFC-kompatibilis hagyományos POS terminált is.


Villámgyors NFC fizetések az üzletedben Novopayment POS terminálokkal és SoftPOS mobiltelefonos applikációval

Az NFC fizetés Novopayment POS terminállal gond nélkül megoldható minden üzletben: minden általunk biztosított készüléken elérhető ez a funkció. Bármilyen okos eszközt el tudsz így fogadni az üzletedben, akár mobiltelefonnal, akár okosórával történik a tranzakció. Androidos és Iphone telefonnal egyaránt vásárolhatnak nálad vevőid.

A Novopayment készpénzmentes fizetés szakértői az egyedi árajánlat részeként azt a bankkártya terminált kínálják Neked, ami a leginkább megfelel a vállalkozásod tevékenységének.

Amennyiben pedig másképp szeretnéd megoldani az NFC fizetések beállítását, akkor a Novopayment partnereinek SoftPOS alkalmazásával saját mobiltelefonodat is felhasználhatod POS terminálként!

 • A SoftPos egy korszerű, gyors mobilapplikáció Android okostelefonra (8.1 felett).
 • Kereskedők számára is biztonságos NFC fizetés mobiltelefonon. Amint megnyitod az applikációt, a telefon funkcióit lezárja (nincs hívás, sms, print screen, kártyaadatokkal való visszaélés).
 • A SoftPOS alkalmazásunkkal MC, Maestro, Visa és VPay bankkártyákat is el tudsz fogadni.
 • A multidevizás elfogadásnak és kifizetésnek köszönhetően nincs plusz költség a devizakonverzió miatt.

Ha mindenféle hűségidő és rejtett költség nélkül szeretnél NFC fizetési lehetőségeket biztosítani a vevőidnek akár mobiltelefonnal, akár POS terminállal, akkor számíthatsz a Novopayment szakértő csapatára a megfelelő fizetési módok beállításában!

KÉRJ TŐLÜNK SZEMÉLYRE SZABOTT ÁRAJÁNLATOT!

További cikkeink

Fizetési lehetőségek webshopodban - Bankfüggetlen bankkártyás fizetés vagy PayPal?

Fizetési lehetőségek webshopodban - Bankfüggetlen bankkártyás fizetés vagy PayPal?

Bővebben
Bankkártyás fizetés webáruházban - Emeld vállalkozásod a következő szintre!

Bankkártyás fizetés webáruházban - Emeld vállalkozásod a következő szintre!

Bővebben
A POS terminál igénylés menete - Így szerezheted be az új bankkártya terminálodat egyszerűen

A POS terminál igénylés menete - Így szerezheted be az új bankkártya terminálodat egyszerűen

Bővebben